Möjlighetisera

Sommarlovet är här för eleverna i Rådmansö skola. Vi hade avslutning i kyrkan med sång, dikter och några avslutande ord av mig.
Här finns talet till eleverna i förskoleklass och upp till klass 6. Erik och Hedda i förskoleklass hjälpte till att hitta grejer i ryggsäcken för att visualisera kunskapandet. Tack!

“Möjlighetisera är det bästa ord jag vet. Jag vet inte om det finns i svenska akademiens ordlista, men jag använder det i alla fall.

I skolan är vår uppgift att möjlighetisera kunskapandet och att få er elever att möjlighetisera vardag och verklighet.
Det är min uppgift som rektor att göra det möjligt för lärarna att möljighetisera.
Det är lärarnas uppgift att göra det möjligt för er att möljighetisera.

För att det finns ju så många möjligheter. Möjligheter att lära för livet, för det kommer ni att behöva och tjäna på.

Min pappa sa alltid att kunskap är lätt att bära. Vi tycker inte alltid lika, min pappa och jag, men där är vi överens. Jag brukar tänka på att jag bär på en ryggsäck, som förstås inte väger någonting, men är full av bra-å-ha-saker. Rätt som det är behöver jag rota fram ett par franska verb, några räta maskor till en halsduk, eller komma ihåg hur det går till att baka scones.

Rätt så mycket molekylsnack försöker jag att krydda middagarna med hemma vid köksbordet med också, för jag tror att livet blir roligare om det går att förstå vad det är som händer runt omkring oss.

Jag tror att allt som ni pular ner i ryggsäckarna kan komma väl till pass en vacker dag.
Jag säger: Sikta mot stjärnorna, så når du garanterat en bra bit ovanför trädtopparna och kan flyga fritt!

Se till att dra nytta av era lärare. De är bra på att veta vad just du behöver göra för att du ska kunna fylla din ryggsäck på bästa sätt. Lärarna kan inte lära dig någonting. Det är du som kan lära dig och din lärare kan och vill vägleda dig i hur det ska gå till. Nästa år får åk 6-9 betyg. Betyget är ett kvitto på hur väl du kan

KOMMUNICERA
ANALYSERA
REFLEKTERA
HANTERA INFORMATION
ANVÄNDA OLIKA BEGREPP

Precis som det står i läroplanen.

Till de av er som inte kommer tillbaka till Rådmansö skola i höst vill jag önska lycka till i framtiden. Till er övriga vill jag hälsa välkommen tillbaka den 21 augusti klockan kvart över 8. Ha en riktigt fin sommar och glöm inte att möjlighetisera mera!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *